ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Την Τετάρτη 17-01-2018 εισήχθη, συζητήθηκε και ψηφίστηκε η διάταξη για το Μειωμένο Τοπικό Τιμολόγιο Ρεύματος ενεργειακών περιοχών μέσα στο γενικότερο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες. Στη Βουλή βρέθηκαν κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με την διάταξη που ψηφίστηκε:

• Η έκπτωση αντιστοιχεί στο 44% περίπου στην καθαρή δαπάνη ρεύματος (και 29% στο σύνολο του λογαριασμού).

• Η ρύθμιση αφορά όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης.

• Η έκπτωση ισχύει για όλους τους καταναλωτές, είτε της ΔΕΗ είτε ιδιωτών παρόχων.

• Η έκπτωση θα επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Η ρύθμιση τίθεται εν ισχύ αναδρομικά από 01-01-2018.

Η συγκεκριμένη δίκαιη παροχή είναι κάτι που έπρεπε να θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται σήμερα έστω και με καθυστέρηση, υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως έχει τονιστεί και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο, τόσο σε όλο το προηγούμενο διάστημα, όσο και την Τετάρτη, αμέσως μετά την επιτυχή έκβαση του θέματος, θεωρεί ότι η δίκαιη αυτή ρύθμιση που θα ενισχύσει τα τοπικά νοικοκυριά, εκτός από το σημαντικά μετρήσιμο οικονομικό όφελος, αποτελεί και μια ηθική επιβράβευση για τους ανθρώπους που επί δεκαετίες στηρίζουν, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως κάτοικοι ενεργειακών κέντρων, την ενεργειακή ισχύ της χώρας.

Το αντίστοιχο μειωμένο τιμολόγιο για τις επιχειρήσεις θα θεσπιστεί λίγο αργότερα, στους επόμενους δύο μήνες.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης τις επόμενες ημέρες θα δώσει για το θέμα συνέντευξη τύπου.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο