Προληπτικός Ιατρικός έλεγχος για παιδιά ηλικίας από 4 -12 ετών

Στο Δήμο Μεγαλόπολης θα ταξιδέψει ο «Ιπποκράτης» και το «Χαμόγελο του παιδιού», από τις 14 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο δράσης προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής. Την δράση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Υγείας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Χαμόγελο του παιδιού.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό ΩΡΛ και οδοντιάτρους), καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού. Ο προληπτικός έλεγχος είναι δωρεάν και αφορά παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, ενώ το κινητό πολυϊατρείο θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης από τις 08:30 έως τις 16:00.Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας και διαμονής όλων των ιατρών.

Καθημερινά θα έχουν την δυνατότητα να εξετάζονται 50 περίπου παιδιά τα οποία θα συνοδεύονται από τους γονείς / κηδεμόνες τους, έχοντας απαραίτητα την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας. Ήδη οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων Α/θμιας έχουν ενημερώσει τους γονείς και έχουν συγκεντρωθεί οι αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ευχαριστεί για την κρίσιμη συμβολή στην σημαντική δράση τόσο τους κ.Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας, όσο και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης

 

Γιώτης Δημήτριος

 

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη»

 

Δούκουρης Ανδρέας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο