ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ

Κατόπιν της δημοσίευσης, σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου της Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» κ. Βασίλειου Κουρουνιώτη, στην οποία κάνει λόγο για «αστοχίες» στη μελέτη του έργου «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Ο.Ε.Κ. Κοινότητας Λεονταρίου Δήμου Μεγαλόπολης», με σκοπό να υπονομεύσει την αξία της, είμαι αναγκασμένος να δώσω στους συμπολίτες μου ορισμένες εξηγήσεις, προς αποφυγή παρανοήσεων:

 • To υπόψη έργο αφορά σε εργασίες εκατέρωθεν του τμήματος της οδού, από το ύψος του Ο.Ε.Κ. Λεονταρίου έως τη διασταύρωση πριν την είσοδο του κύριου οικισμού. Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, τοποθέτηση στύλων με φωτιστικά σώματα και φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων επί του τμήματος της συγκεκριμένης οδού.
 • Το έργο στηρίζεται σε μελέτη, με ταυτόσημο τίτλο, που είχε εκπονηθεί κατά τη δημοτική περίοδο 2007-2010 από τον τέως Δήμο Φαλαισίας. Κρίναμε ότι είναι αναγκαία η υλοποίησή του, εφόσον εξυπηρετεί τον παραπάνω στόχο και για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην επικαιροποίηση της μελέτης του.
 • Η επικαιροποίηση της μελέτης ολοκληρώθηκε εντός του 2021, με μέριμνα αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης, στο πλαίσιο της πολύχρονης υποστήριξης που παρέχει στο Δήμο Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Τεχνικών Έργων του Δήμου μας.
 • Μέσα από αυτή τη συνεργασία, από τη λειτουργία του καλλικρατικού Δήμου Μεγαλόπολης (2011), έχουν ωριμάσει σοβαρές τεχνικές μελέτες, προϋπολογισμού δεκάδων έως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βάσει των οποίων έχουν υλοποιηθεί αντίστοιχα έργα στην επικράτεια του Δήμου μας.
 • Εξ όσων γνωρίζω, ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ορθότητα αυτών των μελετών, από τα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου μας (Δημοτικό Συμβούλιο ή/και Οικονομική Επιτροπή), καθώς ο επαγγελματισμός που έχουν επιδείξει αμφότερες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου μας δεν έχει δώσει τέτοιες αφορμές.
 • Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, εγκρίναμε και αποδεχτήκαμε την υπόψη μελέτη και αποφασίσαμε για τη διενέργεια ανοικτού πανελλαδικού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολήπτη που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απευθείας ανάθεση.
 • Το παράδοξο είναι ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μετείχε και ο κ. Βασίλειος Κουρουνιώτης ο οποίος ψήφισε θετικά στην έγκριση της μελέτης, ενώ θα μπορούσε να την καταψηφίσει εφόσον είχε αντιρρήσεις, κάτι που δεν έκανε.
 • Αντί αυτού, για να δημιουργήσει προφανώς εντυπώσεις, έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθεί με τον τρόπο που του είναι πιο οικείος, δηλαδή μέσω ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, και να κάνει λόγο για λανθασμένες εκτιμώμενες τιμές στη μελέτη, σχετικά με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που προβλέπεται να τοποθετηθεί, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να ζημιώσουν οικονομικά το Δήμο μας.
 • Τι άραγε να υπονοεί με αυτούς τους ισχυρισμούς του;
 • Ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι δε γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους; Αν έτσι είναι, μήπως πρέπει να πάψουν να κάνουν αυτή τη δουλειά;
 • Ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι δολίως δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους; Αν έτσι είναι, ποιο μπορεί να είναι το κίνητρό τους;

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα οφείλει να τις δώσει ο κ. Βασίλειος Κουρουνιώτης και κατόπιν μπορεί να ενεργήσει όπως κρίνει, ατομικά ή μαζί με το σύνολο των μελών της δημοτικής παράταξης που υπηρετεί, εφόσον κι αυτά έχουν την ίδια θέση.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, εκτιμούμε ότι η δουλειά  των αρμόδιων υπηρεσιών είναι άψογη και προχωρούμε στη διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου προς όφελος των συμπολιτών μας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο