Συντήρηση αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                                                                Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

Συντήρηση αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας

 

Μια από τις βασικές προτεραιότητες που θέσαμε όταν αναλάβαμε πριν ένα χρόνο την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, ήταν να βελτιώσουμε την κατάσταση των αγροτικών δρόμων των Κοινοτήτων μας.

Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου είχε αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα απ’ τη μια να είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση των πολιτών στις αγροτικές περιουσίες τους, απ’ την άλλη να εμποδίζεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Αυτή την κατάσταση επιχειρήσαμε να μεταβάλλουμε μέσα στο χρόνο που πέρασε, με την καθοριστική βοήθεια του προσωπικού του Δήμου μας.

Αρχικά, φροντίσαμε για την αποκατάσταση βλαβών των οχημάτων, μηχανημάτων και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού, που μεγάλο μέρος τους είχε ουσιαστικά τεθεί σε ακινησία.

Έπειτα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μανιάτης, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας, που γνωρίζουν ειδικότερα τα προβλήματα κάθε περιοχής και, κατόπιν υποδείξεων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για λόγους πυροπροστασίας, προχώρησε στοχευμένα σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης  αγροτικών δρόμων αρκετών χιλιομέτρων, που είχαν να συντηρηθούν από πολλά χρόνια.

Δεν έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες σε όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο της επικράτειας του Δήμου. Θα ήταν άλλωστε αδύνατον να έχουν γίνει αυτές οι παρεμβάσεις μέσα σε ένα χρόνο.

Συνεχίζουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο, στηρίζοντας έμπρακτα, όσο είναι δυνατόν, τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρησιακή ικανότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο