ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, στην έκτακτη συνεδρίαση της 2ας Απριλίου 2017, για τις προθέσεις πώλησης Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε., ως εξής:

Α. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης επικαιροποιεί σήμερα τη διαχρονική και πάγια θέση του ενάντια της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε., άρα και στην πώληση Μονάδων της.

1. Εκφράζει την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., καθόσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφιστάμενης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την τοπική κοινωνία.

2. Επισημαίνει, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας πρωτίστως στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ΄ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.

3. Δηλώνει, ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη (μέσω έργων ΕΑΠ) και στην Τηλεθέρμανση με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας.

4. Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα, για την αποτροπή της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, καθόσον αυτό θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για τη διάλυσή της.

5. Δηλώνει, ότι όλη η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε., όπως άλλωστε το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

Β. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης αποφασίζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε είδους και διάρκειας μαζί με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου να αποτρέψει τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΔΕΗ και των λιγνιτικών της Μονάδων.

Για το λόγο αυτό αποφασίζει τη συγκρότηση Συντονιστικής Αγωνιστικής Επιτροπής στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στην οποία προτείνεται, να συμμετέχουν:

1. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος,

2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης,

3. Οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου,

4. Εκπρόσωπος από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,

5. Εκπρόσωπος από την ΕΤΕ – ΔΕΗ,

6. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Σωματείων Εργαζομένων στην εταιρεία και

7. Οι Πρόεδροι Τοπικών Φορέων στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Το παρόν Ψήφισμα να κοινοποιηθεί: 1) στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, 2) στον Πρόεδρο της Βουλής, 3) στον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ., 4) στον Υπουργό Ανάπτυξης, 5) στον Υπουργό Εσωτερικών, 6) στον Υπουργό Οικονομικών, 7) στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 8) στους Βουλευτές Ν. Αρκαδίας και Μεσσηνίας, 9) στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, 10) στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, 11) στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, 12) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου, 13) στα Πολιτικά Κόμματα, 14) στη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. (Πρόεδρο, Γ.Δ. Ορυχείων, Γ.Δ. Παραγωγής), 15) στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Α.Ε., 16) στους Υποψήφιους Βουλευτές Ν. Αρκαδίας και Μεσσηνίας και 17) στους Τοπικούς Συλλόγους και Φορείς, όπως και στα Μ.Μ.Ε.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΛΙΑΣ

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο