ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EUROBANK ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με την αριθμ. 5/2022 απόφασή του, ενόψει της επικείμενης παύσης λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. στη Μεγαλόπολη ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την έκδοση Ψηφίσματος διαμαρτυρίας, ως εξής:

Η επικείμενη, και χωρίς προφανή λόγο, παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. στη Μεγαλόπολη πρόκειται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους συναλλασσόμενους πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης βρίσκεται σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο, λόγω της απολιγνιτοποίησης. Τέτοιες εξελίξεις είναι βέβαιο ότι δε βοηθούν στη ανατροπή του ήδη επιβαρημένου κλίματος στην τοπική οικονομία, που έχει επιδεινωθεί και λόγω της επίδρασης της υγειονομικής κρίσης.

Εν όψει της στήριξης που έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, αναμένεται η διάθεση σημαντικών οικονομικών εργαλείων στην περιοχή που θα στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και, ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παρουσία και εύλογη η συμβολή του χρηματοπιστωτικού τομέα, για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης.

Για τους παραπάνω κυρίαρχους λόγους:

• Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του έναντι της απόφασης της Διοίκησης της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

• Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Υποκαταστήματος Eurobank Μεγαλόπολης που θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν με τις οικογένειές τους και θα υποστούν οικονομικά προβλήματα.

• Καλεί τους Βουλευτές του Νομού να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την αποτροπή της εξέλιξης αυτής που αναμφισβήτητα διαταράσσει την τοπική κοινωνία η οποία τελευταία έχει ανεπανόρθωτα πληγεί από την απολιγνιτοποίηση και μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.

• Συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να επισκεφθεί τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κίνηση αυτή που προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία μας και αποτελεί πλήγμα στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

• Διαμηνύουμε στη Διοίκηση της Τράπεζας Eurobank A.E. ότι, σε περίπτωση που δεν αποσύρει την απόφασή της να κλείσει το Υποκατάστημα στη Μεγαλόπολη, ο Δήμος Μεγαλόπολης και Νομικά του Πρόσωπα θα αποσύρουν τις καταθέσεις που διατηρούν στην Τράπεζα Eurobank A.E., καθώς και θα γίνει σύσταση στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής να παύσουν οποιαδήποτε συνεργασία και συναλλαγή με την Τράπεζα Eurobank A.E..

Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, τους κ.κ. Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας, στη Διοίκηση της Τράπεζας EUROBANK Α.Ε. και τα Μ.Μ.Ε.

Μεγαλόπολη 18 / 01 / 2022
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Αντώνιος Κυριακόπουλος

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο