Πρωτοβουλία του Δήμου για το κληροδότημα Παλαμήδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΑΛΑΜΗΔΗ

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιερεμία στο Επισκοπείο, πραγματοποιήθηκε στις 23/09/2015.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πολύ σοβαρό ζήτημα της τύχης του κληροδοτήματος Παλαμήδη, ζήτημα το οποίο άμεσα συνδέεται με τις προσπάθειες ανέγερσης Γηροκομείου στην Μεγαλόπολη.

Στην συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης, αποφασίστηκε ο συντονισμός και η από κοινού δράση στο επόμενο διάστημα Δημοτικής Αρχής και Εκκλησίας ώστε να αξιοποιηθούν επιτέλους τα περίπου 900.000 ευρώ του κληροδοτήματος Παλαμήδη, σύμφωνα όμως με την βούληση του διαθέτη. Μητροπολίτης και Δημοτική Αρχή συμφώνησαν στις ενέργειες του προσεχούς διαστήματος.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν: o Mητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας, ο Δήμαρχος κ.Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Βασίλειος Χίνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γόρτυνος κ.Δημήτριος Γιώτης, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Μεγαλόπολης κ.Νικόλαος Πεζούλας και ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιάκωβος. Για το θέμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ.Πέτρο Τατούλη.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο