Επιστολή του Βουλευτή Αρκαδίας κου Παπαηλίου Γεωργίου σχετικά με τη ΔΕΗ

O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού δεν μπόρεσε να παραστεί κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης (2.4.2017) για τις «προθέσεις πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ» στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη 2η αξιολόγηση. Απέστειλε επιστολή,στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει τα εξής :

«Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σας συνέρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του ενεργειακού τομέα, της ΔΕΗ και του δήμου Μεγαλόπολης που φιλοξενεί μονάδες της ΔΕΗ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα επηρεάσουν την πορεία της ΔΕΗ αλλά και της χώρας.

Ο ενεργειακός τομέας είναι στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η ενέργεια, ως δημόσιο-κοινωνικό αγαθό, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας. Αυτή η δέσμευση προβλέπεται να περιβληθεί και συνταγματική προστασία στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει δείγμα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση, με την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη «μικρή» ΔΕΗ, την εκχώρηση λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων και την παραχώρηση του 66 % του ΑΔΜΗΕ.

Είναι προφανές, ότι η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης κινείται σε εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Πέραν της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που αποτελεί ευρωπαϊκή πολιτική που δεσμεύει και τη χώρα μας, στις απαιτήσεις των δανειστών της «καθρεφτίζονται» «παίκτες» ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας που συγκρούονται, αλλά και τα γνωστά εγχώρια, οικονομικά και πολιτικά, συμφέροντα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιοχές, όπου λειτουργούν μονάδες της ΔΕΗ, όπως η Μεγαλόπολη, πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε η κυβερνητική προσπάθεια για θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης να ευοδωθεί».

Εκ του Δήμου.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο