Ανακήρυξη της οικίας Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα ως μνημείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακήρυξη της οικίας Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα ως μνημείου

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου (4 Ιουλίου 2017) χαρακτηρίστηκε ως νεότερο μνημείο το αρχοντικό Νικ. Δημητρακόπουλου της Καρύταινας, διότι όπως τονίζεται στην απόφαση ¨αποτελεί αξιόλογο δείγμα τοπικής λαϊκής αρχιτεκτονικής με ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά σημαντικό τεκμήριο για τη μελέτη της εξέλιξης της περιοχής στα μέσα του 19ου αιώνα από αρχιτεκτονικής, ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής άποψης¨.

Ο χαρακτηρισμός έγινε μετά από έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Στην ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου στις 25/05/2017 παρέστη και υποστήριξε το θέμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε στα μέλη του Συμβουλίου το ειδικό ιστορικό βάρος της προσωπικότητας και την σπουδαιότητα της αναγνώρισης της συγκεκριμένης οικίας ως μνημείου.

Συγχρόνως, και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, ο Δήμος αιτείται συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης (υπάρχει και πρόσφατος προϋπολογισμός μελέτης) για την αντικατάσταση της στέγης του κτηρίου.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο