ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η ώρα των υπογραφών φτάνει για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, το περίφημο φωτοβολταϊκό των 50MW, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΗ θα έρθει προς υπογραφή η σχετική σύμβαση με το μειοδότη του διεθνούς διαγωνισμού.

Τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι η J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα προσφορά για το φωτοβολταϊκό των 50 MW που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαμέσου των θυγατρικών της εταιριών ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΝΑ ΑΕ και ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΥΟ ΑΕ στη Μεγαλόπολη.

Ενάμιση μήνα μετά, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του έργου αφού προηγουμένως δοθεί το πράσινο φως από το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Αυτό αναμένεται να γίνει πιθανότατα στην προσεχή συνεδρίαση, ώστε το έργο να προχωρήσει.

Και για τη Μεγαλόπολη, όπως και για το σύνολο της αγοράς των φωτοβολταϊκών, η μεγάλη πρόκληση ακούει πλέον στο θέμα «χρηματοδότηση». Το μέγεθος του έργου καθιστά ίσως πιο δύσκολο το εγχείρημα, με δεδομένο ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερα κεφάλαια.

Ωστόσο το γεγονός ότι το έργο έχει «κλειδώσει» καλή τιμή όταν υπογράφηκαν πέρυσι οι όροι σύνδεσης του έργου, το καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό και εκφράζεται αισιοδοξία ότι δε θα υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα χρηματοδότησης.

πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο