ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Δήμος Μεγαλόπολης                                   Μεγαλόπολη, 16.04.2021

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

 

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν μία αύξηση  των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναπόφευκτα και στον Δήμο μας. Αυτές τις στιγμές, τις δυσκολότερες από την έναρξη της πανδημίας για την περιοχή μας, είναι σημαντικό ΟΛΟΙ μας να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Πρέπει με συνέπεια να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουμε αυστηρά τις συναντήσεις σε σπίτια, να διατηρούμε αποστάσεις και να μην υποτιμούμε τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους και εξωτερικούς χώρους.

Η οποιαδήποτε αναφορά σε ‘’ύποπτα’’ ή ‘’επιβεβαιωμένα’’ κρούσματα καλό θα είναι να προέρχεται μόνο από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας. Σε καμία περίπτωση δεν στιγματίζουμε κανέναν, διότι είναι ο φίλος μας, ο γείτονας, ο διπλανό μας. Αφήνουμε την αρμόδια υπηρεσία (Ελληνική Αστυνομία), τη μοναδική που ενημερώνεται για ονόματα, να εκτελέσει το καθήκον της, στον περιορισμό της κυκλοφορίας των θετικών κρουσμάτων και στην αυστηρή τήρηση των οδηγιών.

Σε αυτή την περιπέτεια κανείς δεν είναι μόνος του. Ο Δήμος Μεγαλόπολης, από κοινού και σε αγαστή και συνεχή συνεργασία, με το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης και με τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, παρεμβαίνουν στην πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων κάθε Τρίτη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από τις 11.30 έως τις 13.30, στην ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, στην απολύμανση χώρων μετά από θετικό κρούσμα, κ.ά.

Για να κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης του κορωνοϊού όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρειάζεται υπομονή και επιμονή, χρειάζονται μικρές θυσίες. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την υγεία μας και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και οικονομία μας.

 Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Δημήτρης Σιέμπος

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο