Το Μνημόσυνο στις Βίγλες για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις Βίγλες της Μεγαλόπολης, στις 24 Φεβρουαρίου 1944.

Στην εκδήλωση παρόντος του Δήμαρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου παρευρέθηκαν: ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κα. Heike Dettman, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Δημήτρης Σιέμπος, Παναγιώτης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα. Γεωργία Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελoύς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης κ. Χρήστος Κουμουνδούρος, ο   Πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε – ΟΤΑ Γεώργιος Σαφλαγιούρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μέλη Οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος στον χαιρετισμό του, κλείνοντας ανέφερε ότι η μνήμη των εκτελεσθέντων θα είναι και θα παραμείνει αιώνια, γιατί την έχουμε όλοι μας ανάγκη. Αθάνατοι όλοι οι εκτελεσθέντες στο σημείο αυτό πατριώτες.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κα. Heike Dettman.

Στην συνεχεία διαβάστηκε το προσκλητήριο πεσόντων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ομιλία του Δημάρχου.

https://www.youtube.com/watch?v=twlAhSBDQAk

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο