Τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου Μεγαλόπολης σχετικά με τη σύμπραξη των Ενεργειακών Δήμων και το μέλλον των Λιγνιτικών Μονάδων

Μεγαλόπολη,

 Δευτέρα, 18/11/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στον Flash tv Κοζάνης:
Αυτονόητη η σύμπραξη των Ενεργειακών Δήμων στην αντιμετώπιση της πρόωρης παύσης των Λιγνιτικών Μονάδων.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Κοζάνης FLASH tv.

Στόχος του Δήμου Μεγαλόπολης να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που επέρχεται στην περιοχή με την βίαιη παύση των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και πρωτίστως της Μονάδας 3. Ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε η σύμπραξη των Ενεργειακών Δήμων ως αυτονόητη, με κοινό στόχο και των δύο πεδίων, βορείου και Μεγαλόπολης, την παράταση λειτουργίας τους.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε:

Στη συνάντηση της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2019 με τον Κ. Χατζηδάκη εστιάσαμε και πάλι στα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί στην περιοχή μας η βίαιη παύση της Μονάδας 3 το 2020 και της Μονάδας 4 το αργότερο το 2028. Ειδικά, η διακοπή λειτουργίας της Μονάδας 3, είναι καταστροφική για την περιοχή που έχει άμεση ή έμμεση οικονομική εξάρτιση από την ΔΕΗ. Συνυπολογίζοντας την έλλειψη προετοιμασίας για την μετά τον λιγνίτη εποχή ,οι όποιες συνέπειες καθίστανται  επικίνδυνες σε πολλαπλά επίπεδα.

Για αυτό ζητήσαμε παράταση  λειτουργίας πέραν του 2020, ώστε να διαχειριστούμε το μεσοδιάστημα αυτό με τον βέλτιστο τρόπο , αποφεύγοντας τον ¨ξαφνικό θάνατο¨, που ακυρώνει εντελώς την Δίκαιη Μετάβαση στην Μεταλιγνιτική εποχή. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι, το σχέδιό της για αυτήν την Δίκαιη Μετάβαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Μεγαλόπολη, κλείνοντας την Μονάδα 3 σε έξι μήνες. Αισιοδοξώ ότι, μετά την συνάντηση της Παρασκευής με τον Υπουργό τα μηνύματα της Μεγαλόπολης δείχνουν να εισακούγονται.

Πήραμε τη δέσμευση επίσκεψης του υπουργού στη Μεγαλόπολη. Όπως ακριβώς και στην Πτολεμαΐδα, οι πολίτες μας θέλουν και πρέπει να τους ακούσει.
Είχαμε μια πρώτη θετική αντίδραση από τον κ. Στάσση για την απόδοση εδαφών στην τοπική κοινωνία, έστω αργά και με δυσκολίες.
Επίσης, ο Υπουργός ανέφερε ότι γνωρίζει το ύψιστο πρόβλημα στη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης με την παύση της Μονάδας 3 και ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στη συνέχεια της λειτουργίας της.

Στόχος κοινός για όλους, Δήμο, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, κοινωνία είναι η  παράταση Λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Συμπράττομε προς τούτο με τους Δημάρχους της δικής σας περιοχής και
περιμένουμε  τους βουλευτές Αρκαδίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι στο πλευρό μας έμπρακτα.

 

Δείτε την συνέντευξη στο https://www.youtube.com/watch?v=12dr10_rhUE, από το 13.30 έως το 28.04 λεπτό.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο