Τελετή απονομής τιμών στον Ήρωα πιλότο Γρ. Βαλκανά στις 18-11-2016 στους Χράνους

Επίσημη αναγνώριση και ύψιστη τιμή στον Μεγαλοπολίτη Ήρωα του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά από την Πολιτεία

Η επίσημη αναγνώριση του πρώτου ουσιαστικά πιλότου – καμικάζι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Γρηγόριου Βαλκανά με καταγωγή από τους Χράνους Μεγαλόπολης, άργησε πολλά χρόνια αλλά πλέον η επίσημη Πολιτεία δια του ΥΠΕΘΑ τον αναγνωρίζει και τον τοποθετεί στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των Ελλήνων Ηρώων. Σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου (ημερομηνία θανάτου του Ήρωα στην Κορυτσά), ώρα 10:00 π.μ. στους Χράνους, θα απονεμηθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο, η επίσημη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ήρωα.

Οι απόγονοι και συμπατριώτες του Ήρωα, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η τοπική κοινωνία εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για την αναγνώριση, η οποία και τον Ήρωα τοποθετεί ιστορικά εκεί που του αξίζει, αλλά και τον τόπο καταγωγής του τιμά.

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από το ΥΠΕΘΑ προς τιμήν του Σμηνία (Ι) Γρηγόριου Βαλκανά, για τον ηρωικό του θάνατο σε αερομαχία την 18 Νοεμβρίου 1940 στην περιοχή της Κορυτσάς.    

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Τ.Κ. Χράνοι Μεγαλόπολης, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.

 

 

  Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

 

Διονύσης Παπαδόπουλος

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο