Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα το Παλαιοντολογικό Πάρκο στο Ίσιωμα Καρυών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα το Παλαιοντολογικό Πάρκο στο Ίσιωμα Καρυών

Στις 17/09/2015 ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη με συμμετέχοντες τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννακούρα Ευάγγελο, τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο, μέλη του Συλλόγου Ισιωματαίων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα συντονισμού για την κατασκευή του Παλαιοντολογικού εκθεσιακού πάρκου μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των δυο περίπου ετών, όπως προβλέπεται στην σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι το συγκεριμένο θέμα είναι σπουδαιοτάτης σημασίας για τον Δήμο μας. Και αυτό γιατί το έργο του Παλαιοντολογικού Πάρκου είναι μεγάλης πολιτιστικής, οικονομικής και αναπτυξιακής αξίας για την περιοχή μας.

Άλλωστε η συγκεκριμένη επιλογή αποδεικνύει την -ήδη εκπεφρασμένη- βούληση της Δημοτικής Αρχής, το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου πόρου ΕΑΠ να διοχετεύεται σε μεγάλα έργα ουσίας. Η σύμβαση των 500.00 ευρώ για το Παλαιοντολογικό Πάρκο, χρήματα 3ου ΕΑΠ βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης συζητήθηκε και η επανάληψη και στη φετινή σχολική χρονιά του εκπαιδευτικού Προγράμματος από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης που απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα γίνεται στο χώρο του Εκθετηρίου Παλαιοντολογίας στο Ισιώμα Καρυών και θα επιδιωχθεί να το παρακολουθήσουν φέτος σχολεία απ’όλη την Αρκαδία.

 

 

 Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο