Συνέντευξη του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Διονύση Παπαδόπουλου στην ΕΡΑ για το θέμα της πώλησης μονάδων ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Διονύση Παπαδόπουλου στην ΕΡΑ για το θέμα της πώλησης μονάδων ΔΕΗ

Συνέντευξη για τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ έδωσε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης. Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι:

• Δεν προσδοκούσαμε πολλά από την Βουλή την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

• Όλο το βάρος το επόμενο διάστημα θα πέσει στον αγώνα της εξασφάλισης εργασιακών δικαιωμάτων και αριθμού εργαζομένων στις μονάδες της Μεγαλόπολης (μόνιμοι και 8μηνίτες).

• Το συλλαλητήριο του Συντάγματος έδειξε την αποφασιστικότητα όλων να συνεχιστεί ο αγώνας και να μην παραδοθεί καμμία μονάδα στα χέρια ιδιώτη.

• Ο Δήμος, προσωπικά ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεχίσουν να συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων. Υστερόβουλες ενέργειες εν μέσω του αγώνα, με μεμονωμένες παραιτήσεις προσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν βοηθούν στην παρούσα φάση ούτε τον αγώνα των εργαζομένων, ούτε την εξυπηρέτηση των δίκαιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι κοιτάζοντας τις εκλογές του 2019, να χρησιμοποιούν των αγώνα των εργαζομένων. • Η συμβολική παράδοση των κλειδιών του Δήμου όπως έχει συζητηθεί και στο Ενιαίο Συντονιστικό Όργανο είναι ένα ατού που μόνο συντονισμένα και με ομόφωνη διαχείριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όχι με μεμονωμένες ενέργειες ιδιοτελών στοχεύσεων, που το αφοπλίζουν και το ακυρώνουν. Θεσμικά και πολιτικά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζομένους για την επίτευξη του τελικού μας στόχου: καμμία μονάδα στα χέρια ιδιώτη.

 

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο