Σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης του δημοτικού αναμεταδότη στη θέση Τσεμπερού

            ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 05-05-2015

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου,΄΄ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ΄΄, για την διακοπή της ηλεκτροδότησης του δημοτικού αναμεταδότη στη θέση Τσεμπερού, μετά από απόφαση του Δ.Σ., αναγκαζόμαστε σήμερα να απαντήσουμε για δύο λόγους: Ο πρώτος για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και ο δεύτερος γιατί κατά την γνώμη μας προκύπτουν και θέματα ηθικής τάξης.

H νέα Δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε τον μήνα Σεπτέμβριο στην ηλεκτρολογική αποσύνδεση και απόσυρση του κινητού οικίσκου ‘Isobox’ που φιλοξενούσε αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος λόγω έλευσης της πλατφόρμας «Digea» τον Ιούλιο του 2014. Παρέμεινε ο μετρητής της ΔΕΗ, σε αναμονή της ολοκλήρωσης εργασιών συντήρησης και τροποποίησης του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του είχε ενημερώσει για την πρόθεση της νέας Δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στη θέση Αγριακόνα ( Τσεμπερού) επειδή ο Δήμος πλήρωνε αρκετές χιλιάδες ευρώ στην ΔΕΗ για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Την 1- 4-2015 σε συνεδρίαση του το Δ.Σ. αποφάσισε α) τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του χώρου μικρού λυόμενου οικίσκου και του ιστού που έχει ο Δήμος στην ιδιοκτησία του σε τρία ραδιόφωνα με την προϋπόθεση ότι κατέχουν όλες τις νόμιμες άδειες, β) να προχωρήσει στην διακοπή της παροχής ρεύματος στο συγκεκριμένο χώρο του οικίσκου και ο Δήμος στο εξής δεν θα είναι υπόχρεος σε οποιαδήποτε λειτουργικό κόστος του συγκεκριμένου χώρου και του οικίσκου.

Παρ’ ότι η απόφαση πάρθηκε την 1-4-2015 η διακοπή του ρεύματος έγινε μετά από ένα μήνα. Γιατί άραγε όμως δεν φρόντισαν να ανεξαρτητοποιηθούν – ως όφειλαν μετά τον Ιούλιο του 2014 σε παραχωρημένη έκταση και απόκτηση ηλεκτροδότησης με τη νόμιμη διαδικασία όπως έπραξε η εγκαταστημένη στον ίδιο χώρο Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, που προγραμμάτισε και μετέφερε, τον Σεπτέμβριο του έτους 2014, τον αναμεταδότη της σε άλλη θέση–κορυφή με δική της ηλεκτροδότηση; Η απάντηση είναι μια ΄΄Ο ΤΣΑΜΠΑΣ΄΄.

Επισυνάπτουμε τους σχετικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και τα ποσά που έχει πληρώσει ο Δήμος από της 20/8/14 έως της 21/04/15 . Μετά τα παραπάνω προκύπτει και ηθικό θέμα για τον κ. επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας που φέρεται να υπερασπίζεται ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του Δήμου. Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, τότε ο λαός χρησιμοποιεί τη λέξη συναλλαγή και αλληλοεξυπηρέτηση.

Από πότε είναι δημοκρατικό, θεμιτό και ηθικό ο επικεφαλής συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης να αναλαμβάνει αγώνα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των δημοτών όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι στέλεχος του Μεγαλόπολη FM ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του.

Καλούμε τον κ. Γεωργακόπουλο να μας απαντήσει χωρίς υπεκφυγές, δέχεται ο Δήμος να πληρώνει την ΔΕΗ με αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως για κόστος αναμετάδοσης μόνο των 3 ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Η υποκρισία έχει και όρια.

 ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Για τα συνημμένα αρχεία πατήστε ΕΔΩ:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο