Προβολή της ταινίας «Δέσποινα» του Σωτήρη Γκορίτσα με παρουσία του ίδιου τoυ σκηνοθέτη, Σάββατο ώρα 18.00

Προβολή της ταινίας «Δέσποινα» του Σωτήρη Γκορίτσα με παρουσία του ίδιου τoυ σκηνοθέτη, Σάββατο ώρα 18.00

 

Το Σάββατο 23-02 στις 18.00 θα προβληθεί η ταινία «Δέσποινα» του Σωτήρη Γκορίτσα και θα παρευρεθεί κατά την προβολή και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.

Η ταινία «Δέσποινα» είναι μία από τις πρώτες ταινίες του Σωτ. Γκορίτσα παραγωγής 1990. Είναι μια ιδιαίτερη δημιουργία, με εξαιρετικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών και με μια σκηνοθετική ματιά που παραπέμπει εμφανώς στην «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά έχει και πρώιμα όλα τα βασικά στοιχεία που ο δημιουργός θα αναπτύξει περισσότερο στις επόμενες δημιουργίες, και ιδίως στο αριστουργηματικό «Απ΄το χιόνι». Η «Δέσποινα» βασισμένη σε ένα διήγημα του Διονύση Χαριτόπουλου ξεχώρισε με τιμητικές διακρίσεις στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1990 και αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τους κριτικούς ως μια από τις ξεχωριστές δημιουργίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Η προβολή της ταινίας, με ελεύθερη προσέλευση των θεατών, και η παρουσία του σκηνοθέτη εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων και προβολών του Διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ Αrcadia Screenings.

 Από το Γραφείο Δημάρχου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο