Πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας κουταβιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωόφιλης Δράσης «Η Αγκαλιά» αναζητούν οικογένειες που αγαπούν τα ζώα συντροφιάς, για ολιγόμηνη φιλοξενία κουταβιών που έχουν προκύψει από γέννες αδέσποτων σκύλων, δεν έχουν ακόμα στειρωθεί και από εγκατάλειψη κουταβιών που έχουν γεννηθεί από δεσποζόμενους σκύλους, ασυνείδητων ιδιοκτητών.

Τα κουταβάκια αυτά χρειάζεται να φιλοξενηθούν μέχρι που να φθάσουν στην ηλικία των έξι μηνών, οπότε και θα είναι ώριμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των στειρώσεων όπου πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια από τον Δήμο. Η διάρκεια της φιλοξενίας τους θα ποικίλει από 1 έως και 5 μήνες, ανάλογα με την ηλικία του ζώου. Καθένα από αυτά, θα συνοδεύεται από την ανάλογη ποσότητα ξηράς τροφής, κατάλληλης για κουτάβια. Διευκρινίζεται πως οι εθελοντές που θα φιλοξενήσουν τα ζώα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνουν την υποχρέωση της υιοθεσίας τους.

Ευχόμενοι πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Δήμου στα τηλ. στα τηλέφωνα 27913-60200 (κέντρο), 60230, 60231, και στο fax 27913-60213. 

Ο Αντιδήμαρχος

και Πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012

 

Ιωάννης Μπάζιος

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο