Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών και τεστ Παπανικολάου για τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Μεγαλόπολης από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών και τεστ Παπανικολάου για τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Μεγαλόπολης από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, θα διενεργηθούν από τις 16 Μαΐου και για τρεις περίπου εβδομάδες δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου) στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής της Μεγαλόπολης. Η εξέταση γίνεται χωρίς κανένα κριτήριο οικονομικό, ασφαλιστικό ή φορολογικό.

Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και σε Δήμους της Αττικής. Συνολικά έχουν εξεταστεί περισσότερες από 400.000 γυναίκες. Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η κινητή μονάδα εξετάσεων θα βρίσκεται σταθμευμένη, από τις 16 Μαΐου 2019 και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, στο τηλέφωνο 27913.60100 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα δίνονται και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δήμου Μεγαλόπολης κ. Γεώργιο Κουρέτα με τηλ. επικοινωνίας 6973736661.

Για τις μαστογραφίες γίνεται διπλή διάγνωση από δύο ακτινολόγους και σε περίπτωση διαφορετικού αποτελέσματος ακολουθεί και τρίτη διάγνωση από ομάδα ακτινολόγων. Οι γυναίκες με φυσιολογικά ευρήματα ενημερώνονται με προσωπική επιστολή ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικώς (προσωπικό e-mail). Σε περίπτωση μη φυσιολογικών ευρημάτων (στην συντριπτική πλειοψηφία καλοήθη ευρήματα) οι γυναίκες καλούνται για κλινική εξέταση στην αυτοκίνητη μονάδα του Ιδρύματος και εάν κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω διερεύνηση με νέα κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα, πρόσθετες λήψεις μαστογραφίας (εντοπιστική, μεγεθυντική), παρακέντηση δια λεπτής βελόνης και κυτταρολογική εξέταση (FNA) κλπ, οι εξετάσεις αυτές προσφέρονται επίσης δωρεάν και παρέχεται η δυνατότητα για την πραγματοποίησή τους στη σταθερή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην Αθήνα. Σε όσες εξεταζόμενες απαιτηθεί να υποβληθούν σε χειρουργική βιοψία για πλήρη διερεύνηση του ευρήματος και θεραπεία, δίνεται η δυνατότητα παραπομπής τους στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», που αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς για όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος.

Την κάλυψη των δαπανών για την πραγματοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου στην Π.Ε.Αρκαδίας έχει αναλάβει με χορηγία του το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ».

«Η μονάδα θα παραμείνει στο Δήμο Μεγαλόπολης, όπως και σε όλους τους Δήμους που επισκέπτεται το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, όσο χρειαστεί για να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες» τονίζει σε κάθε πρόγραμμα ο κ.Μιχαήλ Βροντάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Καλούνται όλες οι γυναίκες της περιοχής της Μεγαλόπολης να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δίδεται και να προβούν στις προληπτικές εξετάσεις. Είναι πολύ ευχάριστο που θα έχει αυτή την δυνατότητα ο γυναικείος πληθυσμός της περιοχής της Μεγαλόπολης, και γι’αυτό ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Βροντάκη, Πρόεδρο Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας για την άψογη συνεργασία», επισημαίνει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Για το Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Μιχαήλ Βροντάκης Πρόεδρος                   

 Για τον Δήμο Μεγαλόπολης

Διονύσιος Παπαδόπουλος Δήμαρχος

YYYYYYYYYYYY_-_YYYYYYY_YYYYYYYYY.docx
YYYYYYYYYYYY_-_YYYYYYY_YYYYYYYYY_1.docx

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο