ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                                                                                                                         ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Σήμερα το πρωί στάλθηκε στο επίσημο e-mail του Δήμου Μεγαλόπολης, και προφανώς δημοσιεύθηκε σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ,  Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ στο οποίο γίνεται αναφορά σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 6/11/2020, με αντικείμενο συζήτησης το μέλλον της Μεγαλόπολης έπειτα από την εφαρμογή της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης.

Ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου, με εμφανώς προσβλητικό ύφος και πνεύμα εμπάθειας, κάνει αναφορά στην απουσία μου, ως Δημάρχου Μεγαλόπολης, στην εν λόγω εκδήλωση, αδιαφορώντας για τους λόγους στους οποίους οφειλόταν αυτή, προχωρώντας σε αυθαίρετες εκτιμήσεις σε βάρος μου, υπονοώντας εμμέσως, πλην σαφώς, ότι δε συμμετείχα εσκεμμένα.

Εξαιτίας αυτής της επίθεσης που δέχτηκα, οφείλω να αναφέρω ότι, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, που συνέπεσαν με την έναρξη της εφαρμογής της απολιγνιτοποίησης, ως Δήμαρχος Μεγαλόπολης επιχείρησα να διατηρήσω άμεση επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους τους, είτε σε τοπικό είτε σε υπερτοπικό επίπεδο, καθώς η διαχείριση και η αντιμετώπιση της πρόκλησης της απολιγνιτοποίησης δεν είναι προσωπική υπόθεσή μου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, έχω συναντηθεί με ευρωβουλευτές, βουλευτές, πολιτευτές και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουμε ανταλλάξει απόψεις, θέσεις και προτάσεις για την απολιγνιτοποίηση, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Ο λόγος για τον οποίο δε συμμετείχα στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν γιατί μου προέκυψε έκτακτο οικογενειακό πρόβλημα, λίγα λεπτά πριν την έναρξή της. Ενημέρωσα έγκαιρα τον κ. γραμματέα της Τ.Ο. Μεγαλόπολης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το κώλυμά μου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν αδύνατον να συμμετέχει εκείνη τη στιγμή συνεργάτης μου.

Εάν άλλος ήταν ο λόγος, τότε θα είχα επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά και σε προηγούμενες συναντήσεις, όπως ανέφερα παραπάνω.

Θέλω να πιστεύω ότι οι άδικες αναφορές και οι κρίσεις του συντάκτη του Δελτίου Τύπου σε βάρος μου δεν απηχούν στο ελάχιστο τις απόψεις, τόσο των στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, καθώς και των ευρωβουλευτών, βουλευτών και πολιτευτών με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις και, προς τούτο, αναμένω τις ανάλογες ενέργειές τους, ώστε να προστατευθεί μελλοντικά από τέτοιες, λίαν επιεικώς, άτυχες πράξεις, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε άλλος τυχόν βρεθεί στη θέση μου.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο