Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου πλησιάζει! Η ημέρα αυτή έχει επιλεχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, αλλά και επειδή όλοι μας ξέρουμε πως στην πόλη μας υπάρχουν κάποια αδέσποτα που ζουν χωρίς στέγη, φροντίδα και αγάπη, καλούμε εσένα φίλε και συμπολίτη μας, εσένα που αγαπάς, νοιάζεσαι και νιώθεις ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα, να γίνεις εθελοντής και να φιλοξενήσεις, προσωρινά ή και για πάντα, μία από τις γλυκύτατες φατσούλες που βλέπεις κάθε μέρα στην πλατεία να γυρεύει λίγη τροφή και ένα χάδι.

Τα αδέσποτα στην κεντρική πλατεία της πόλης, αριθμούνται σε 5 με 6 γλυκύτατα ζώα. Εκ των οποίων, ο Τσάκος, ο Μπρούνο, ο Μπάμπης και ο Μούργος ζητούν επειγόντως να βρουν μια αυλή.

Πέντε με έξι αυλές τις Μεγαλόπολης, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας, ώστε να μην βλέπουμε δυστυχισμένα αδέσποτα, τουλάχιστον, στην πλατεία.

Εξάλλου, κανένα αδέσποτο στους δρόμους, είναι κοινή επιθυμία τόσο αυτών που τα αγαπούν όσο και αυτών που ενοχλούνται από την παρουσία τους!

Αν επιθυμείς να προσφέρεις εθελοντική βοήθεια, δαπανώντας μόνο ελάχιστο από το χρόνο σου, όχι χρήματα, μπορείς να συμβάλλεις και εσύ στο έργο του Δήμου Μεγαλόπολης, στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επικοινωνώντας μαζί μας στο 27913 60231 και στο mail: lefa@megalopoli.gr.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο