«Μεγάλη επιτυχία για την μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μεγάλη επιτυχία για την μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017»

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Το Μουσικό Σχολείο του Ιλίου Αττικής με την συμμετοχή δεκάδων μουσικών, τραγουδιστών και χορωδών παρουσίασαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο προγράμματος για την αξιοποίηση χώρων πολιτισμού της Πελοποννήσου και έγινε με την σύμπραξη του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους καθηγητές, τους μουσικούς και τους σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα. Καραπαναγιώτου, το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εργαζομένους του Δήμου που συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του για την επιτυχή διοργάνωση. Όπως τόνισε και στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ.Παπαδόπουλος, αυτές οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις που έχουν ξεκινήσει μετά από πολλά χρόνια, δείχνουν ότι το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης μετά από τα χρόνια εγκατάλειψης έχει ξαναρχίσει να μπαίνει στο δρόμο της βελτίωσης, της αποκατάστασης και της επανατοποθέτησής του στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. «Ο αγώνας μας είναι μακρύς και θα είναι και επίμονος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Ήδη έχει εγκριθεί η διετής παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης για την συνέχιση των εργασιών «Αποκατάστασης & Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», όπου ο Δήμος ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου.

Είναι θετικό ότι όλοι πλέον μιλάνε, κάποιοι ξαναθυμούνται, κάποιοι γνωρίζουν για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Έχουν ξαναρχίσει μετά από πολλά χρόνια οι επισκέψεις ακόμα και οργανωμένων ομάδων ή σχολείων και έχει αρχίσει να ζητιέται ως χώρος παράστασης ή εκδήλωσης από έγκυρα καλλιτεχνικά σχήματα ή πολιτιστικούς φορείς. Αυτό είναι σημαντικό και δίνει δύναμη σε όλους όσους οραματίζονται την ανάδειξή του, και σε όσους αγωνίζονται για την στήριξή του, Δημοτική Αρχή, τοπικούς φορείς και Σύλλογο «Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», να συνεχίσουν με κουράγιο και πίστη για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου, παρόλο το γενικότερο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που σήμερα κάθε άλλο παρά ευνοεί τέτοια εγχειρήματα.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο