ΚΑΙ Η ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΙΙΙ

Μεγαλόπολη, 26.11.2019

ΚΑΙ Η ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ            

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, σε συνέχεια των επαφών και των προσπαθειών του για την εξεύρεση συμμάχων, προκειμένου να αποτραπεί η άμεση διακοπή λειτουργίας της Μονάδας III, είχε επαφή με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ Πελοποννήσου), κ. Δ. Καμπόσο, ο οποίος τάσσεται συνοδοιπόρος στον αγώνα του Δήμου μας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ετέθη από τον Πρόεδρο κ. Καμπόσο, ως θέμα προ ημερησίας διάταξης η: ¨Πρόωρη παύση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη¨ και ελήφθη ομόφωνη απόφαση, η οποία ενισχύει την προσπάθειά μας στην επίτευξη του βασικού μας στόχου, της συνέχισης της λειτουργίας της Μονάδας III.

 

 Ακολουθεί το Πρακτικό της σχετικής Απόφασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

 

 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Αρ. Απόφασης  46/2019

 

 Στην Τρίπολη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Δήμου Τρίπολης, σήμερα 26 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, συνήλθε το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου μετά από την υπ. αριθμ. 1179/19-11-2019 πρόσκληση του Δημάρχου Άργους –Μυκηνών κ. Καμπόσου Δημητρίου, (πλειοψηφών σύμβουλος του πλειοψηφούν τος συνδυασμού για την εκλογή του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου στη Γενική Συνέλευση της, στις 18-11-2019) με το εκτός ημερησίας  θέμα: «ΠΡΟΩΡΗ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ»

 

    Κατά τη Συνεδρίαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν παρόντες οι κ.κ. : 1.Αθανασόπουλος Γεώργιος Δήμαρχος Δήμου  Μεσσήνης, 2.Βασιλόπουλος Αθανάσιος Δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας, 3.Βέρδος Δήμος Δήμαρχος Δήμου  Ευρώτα, 4.Γεωργόπουλος Ιωάννης Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας, 5.Γκιώνης Γεώργιος Δήμαρχος Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων 6.Καμπόσος Δημήτριος Δήμαρχος Δήμου Άργους Μυκηνών 7.Καμπύλης Γεώργιος Δήμαρχος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας 8.Κούλης Ευστάθιος Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας 9.Σταματόπουλος Σπυρίδων Δήμαρχος Δήμου Σικυωνίων 10.Τσιώτος Βλάσιος Δήμαρχος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 11.Φρούσιος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Δήμου Νεμέας 12.Χρόνης Αναστάσιος Δήμαρχος Δήμου Επιδαύρου 13.Αδρακτάς Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Τριφυλίας 14.Ανδρικόπουλος Ηλίας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης 15.Βαλιώτης Ευάγγελος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης 16.Βόσνος Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Τρίπολης 17.Κυριακούλιας Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης 18.Μπάζιος Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Μεγαλόπολης 19.Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ευρώτα 20.Πέτρου Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων 21.Χριστόπουλος Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευρέθη σε νόμιμη απαρτία.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών,  λαμβάνοντας το λόγο είπε: Κύριοι συνάδελφοι, λόγω της σπουδαιότητας αλλά και του επείγοντος, παρακαλώ αποδεχθείτε προς συζήτηση το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα: «Πρόωρη παύση λειτουργίας των Λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη». Τα  μέλη του Δ.Σ. αποδέχθηκαν τη συζήτηση του θέματος.  Συνεχίζοντας ο κ. Καμπόσος Δημήτριος, αναφέρθηκε στις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων των ενεργειακών Δήμων, Κοζάνης, Αμυνταίου, Εορδαίας, Φλώρινας και Μεγαλόπολης, που διεκδικούν  να σταματήσει  η άμεση διακοπή λειτουργίας της Μονάδας ΙΙΙ στην Μεγαλόπολη, προειδοποιώντας για ολική οικονομική κατάρρευση της περιοχής, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν τα σχέδια για  ξαφνική  παύση αυτής.

 

 Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Η πόλη και ο Δήμος Μεγαλόπολης βρίσκονται σε μία δύσκολη και κρίσιμη καμπή. Τα σχέδια για την πρόωρη παύση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, ιδίως της Μονάδας III το καλοκαίρι του 2020, οδηγεί τον Δήμο σε δύσκολους ατραπούς.       

Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεγαλόπολης, αυτή τη στιγμή αποτελεί η αποφυγή του “ξαφνικού θανάτου” της περιοχής που συνεπάγεται η διακοπή λειτουργίας της Μονάδας III. Η παράταση λειτουργίας των Λιγνιτικής Μονάδας εγγύτερα στην προγραμματισμένη χρονολογία παύσης λειτουργίας της, το 2025, αφενός θα δώσει τη δυνατότητα της συντονισμένης και οργανωμένης προετοιμασίας της περιοχής για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, αφετέρου θα αποφευχθούν οι άμεσες συνέπειες μιας πρόωρης παύσης, όπως η ανεργία,  διακοπή λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης και της υδροδότησης πάνω από δέκα Τοπικών Κοινοτήτων.     

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Δήμου Μεγαλόπολης, στη διεκδίκηση της αναβολής της άμεσης διακοπής λειτουργίας της Μονάδας III.

 

 Παρακαλεί τον κ. Πρόεδρο για την πιο πέρα ενέργεια & εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 46/2019 απόφασή του.

 

 Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

 Δημήτριος Καμπόσος Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών

  

Ο Γραμματέας της ΠΕΔ Πελοποννήσου

 Κούλης Ευστάθιος Δήμαρχος  Δήμου Γορτυνίας

 ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο