Η τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, με θέμα την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Στο συμβούλιο συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος στην τοποθέτηση του τόνισε αρχικά ότι βέβαια είμαστε κατά της πρόωρης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, για όλους τους λόγους που έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

Όμως είμαστε ένας πολύ μικρός Δήμος, διαφωνήσαμε από την αρχή με την παύση λειτουργίας των μονάδων, αλλά είδαμε ότι οι δυνατότητές μας δεν μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μόνο στην αντίδραση, έπρεπε να καταθέσουμε προτάσεις.

Στείλαμε ένα πρόγραμμα πολλών δεκάδων σελίδων στην επιτροπή του ΣΔΑΜ, το κοινοποιήσαμε στον κύριο Μητσοτάκη μαζί με δύο επιστολές με τις διαφωνίες μας και κοινοποιήσαμε τις θέσεις μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε ότι βλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων ζήτησε παράταση λειτουργίας των μονάδων. Το ίδιο ζήτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί με την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Η Μεγαλόπολη ωφελείται επιπλέον γιατί θα πάρει χρόνο ώστε να γίνουν οι υποδομές που είναι ανύπαρκτες στo δήμο μας. Η  Μεγαλόπολη χρειάζεται υποδομές και θέσεις εργασίας. Έχουμε ζητήσει το βιομηχανικό πάρκο στη θέση Λεύκτρο. Είναι ένα πάρκο που χωρίς την ύπαρξη δεν υπάρχει μετάβαση για τη Μεγαλόπολη. Ζητάμε εκθεσιακό χώρο, παράρτημα της ΔΕΘ. και αγροτικές φυλακές.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση, από τους όμορους δήμους. Η Μεγαλόπολη απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση.  Οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει τη Μεγαλόπολη γιατί το σχέδιο έγινε για τη Μεγαλόπολη, γι αυτό λέγεται και σχέδιο δίκαιης μετάβασης Μεγαλόπολης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης

https://www.youtube.com/watch?v=4Vez2WwQeUY

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο