Η συμμετοχή του Δημάρχου στη Γεν. Συνέλευση της ΚΕΔΕ την 9η Ιουλίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που έγινε στην Αθήνα στις 09-07-2015, για τις τελευταίες εξελίξεις, συμμετείχε ο κ. Διονύσης Παπαδόπουλος. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

• Xρήσιμη και απαραίτητη η έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ακόμα και τώρα, εν μέσω των εξελίξεων, η ΚΕΔΕ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να συζητήσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα, και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κεντρική εξουσία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι βέβαιο πως θα ανακύψουν στις επόμενες εβδομάδες.

• Για τις αιτιάσεις ενίων μελών της ΚΕΔΕ περί υποχρέωσης αυτοκριτικής του Προεδρείου: Δεν είναι ώρα, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, να προχωρήσουμε σε απολογιστικού χαρακτήρα συζητήσεις, σε αξιολόγηση στάσεων απέναντι στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ και σε κριτική αποτίμηση. Όταν, όπως το ευχόμεθα, τελειώσουν όλα θετικά, θα έχουμε χρόνο και για κριτική και για αυτοκριτική τόσο θεσμική όσο και συγκεκριμένων προσώπων.

• Στο ψήφισμα που θα εκδώσουμε σήμερα, απαιτείται να τονίζεται ότι η ΚΕΔΕ, τώρα, στην στιγμή τη μεγάλης μάχης της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα περιβάλλει με θεσμική και πολιτική εμπιστοσύνη την Κυβέρνηση, και στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας ισοβαρούς και, πρωτίστως, με προοπτική βιωσιμότητας.

• Είναι βέβαιο, ότι οι δυσχέρειες, που δεν εμφανίστηκαν μπροστά μας ξαφνικά, τον τελευταίο καιρό, αλλά τις υφιστάμεθα πέντε χρόνια ήδη, κάποτε θα τελειώσουν. Αυτό που πρέπει να μείνει είναι η σταθερή, μόνιμη προσήλωσή μας, στις αρχές της ενότητας, της λαϊκής κυριαρχίας και της υπηρέτησης των δημοκρατικών θεσμών.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο