Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ Δαμιανού στον Δήμο Μεγαλόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης την Τετάρτη 17-02-2016 ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος και η Δημοτική Αρχή υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ.Δαμιανό και την Γερόντισσα Μονής Σινά κα.Γεναδία με την συνοδεία τους.

Στην συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα της δημιουργίας Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σινά στο Κοτύλιο, το οποίο προορίζεται να γίνει κέντρο προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Μονής Σινά στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δαμιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Μεγαλόπολης αντιμετωπίζουν από την αρχή το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθούν να προγραμματίσουν όλες τις ενέργειες ούτως ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Ο Δήμαρχος κ.Παπαδόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά όλων των Μεγαλοπολιτών και τόνισε ότι η ίδρυση του Μετοχίου βοηθά τόσο στην ανάπτυξη του τόπου, εφόσον θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης προσκυνητών απ’όλο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, αλλά και στην σύζευξη ουσιαστικών πνευματικών σχέσεων μεταξύ των πιστών της περιοχής μας και της Ιεράς Μονής Αγ.Αικατερίνης όρους Σινά.

Μετά την συνάντηση ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γόρτυνος κ.Γιώτης συνόδευε τον Σεβασμιώτατο και την Γερόντισσα στο συγκεκριμένο μέρος όπου θα ιδρυθεί το Μετόχι έξω από το Κοτύλιο.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο