Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
 
 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 η εκδήλωση προς τιμή του ήρωα του 1821, Νικηταρά, στην Κοινότητα Τουρκολέκα του Δήμου Μεγαλόπολης.
 
Ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος) είναι μια εξέχουσα και ηρωική φυσιογνωμία του επαναστατικού αγώνα του 21. Ανιψιός του Θ.Κολοκοτρώνη ήταν ευρύτερα γνωστός σαν δεξί του χέρι.
 
 Η συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν πλουσιότατη. Ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στην επανάσταση, από τις πρώτες στιγμές της. Πήρε μέρος και πρωταγωνίστησε σε πολλές μεγάλες και νικηφόρες μάχες: Βαλτέτσι, Δολιανά, Τριπολιτσά, Δερβενάκια, Αγιονόρι, Άγιος-Σώστης κ.λ.π.
 
Παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Πανοσιολογιότατος κ.Ιάκωβος Κανάκης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού,ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Πούπουζας Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Μανιάτης και Δημήτριος Σιέμπος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Μιχόπουλος και Πολύβιος Κακκαβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τουρκολέκα κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε η εκπαιδευτικός κυρία Αικατερίνη Λέφα.
 
Εκ του Δήμου
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο