Φιλοξενία Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες από το Ειδικό Σχολείο Περάματος στο Χωριό Βάστα Μεγαλόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/10/2014

Μετά την επιτυχημένη οργάνωση συλλογής τροφίμων προς τους κατοίκους του Περάματος τον Απρίλιο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (10-11-12/10/2014), το χωριό Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, φωνάζει “ΟΧΙ” στον Κοινωνικό Ρατσισμό διοργανώνοντας εκδρομή, φιλοξενία και δραστηριότητες για το Ειδικό Σχολείο Περάματος, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το στοίχημα που τέθηκε εξ αρχής, ήταν να οργανωθεί η εκδρομή, χωρίς να υπάρχει χρηματική συνδιαλαγή, αλλά μόνο με προσφορές σε είδος. Στο κάλεσμα, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική από όλους τους επιχειρηματίες και τους απλούς πολίτες της Μεγαλόπολης και των υπολοίπων χωριών του Δήμου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει εκτός της φιλοξενίας των παιδιών και των συνοδών τους (20 άτομα συνολικά), δραστηριότητες όπως:

– Εκδρομή και ξενάγηση στο ιστορικό παρεκκλήσι της Αγίας Θεοδώρας του Βάστα

– Ξενάγηση σε εν λειτουργία παραδοσιακό νερόμυλο

– Παιδική εκδήλωση με θεατρικό παιχνίδι, μουσική και χορό

– Ξενάγηση στο ιστορικό χωριό του Βάστα Αξιοσημείωτο είναι πως το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται για πρώτη φορά και διοργανώνεται από μια ομάδα ανθρώπων (ιδιωτών) και όχι υπό την “αιγίδα” κάποιου συλλόγου ή Αρχής, δίνοντας το παράδειγμα και δείχνοντας το δρόμο για μορφές προσφοράς, εθελοντισμού και εν τέλει ανθρωπιάς, σε αντίξοες περιόδους και συνθήκες.

Η εκδρομή βασίστηκε σε μία ιδέα των: Δημήτρη Μεταξά (ιδιοκτήτη του ξενώνα “Φτερωτό Ποδήλατο” – όπου και θα φιλοξενηθούν τα παιδιά) και Γιάννη Φιλιππούση, μόνιμων κατοίκων του Βάστα και η πραγματοποίησή της ανήκει ανεξαιρέτως σε όλους τους κατοίκους που βοήθησαν για να διοργανωθεί αυτή η πρωτοποριακή για την περιοχή κίνηση.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο