Επιστολή Δημάρχου Μεγαλόπολης με απόψεις για το ζήτημα της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής

Επιστολή Δημάρχου Μεγαλόπολης με απόψεις για το ζήτημα της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ.Διονύσιος Παπαδόπουλος έστειλε πριν λίγες μέρες επιστολή προς τους Βουλευτές της Π.Ε. Αρκαδίας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη με θέμα την δρομολόγηση Περιφερειακής Στρατηγικής με στόχο τη βιώσιμη μετάβαση των Ενεργειακών Δήμων στην περίοδο μειωμένης παραγωγής λιγνίτη.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Σας επισυνάπτουμε συγκεκριμένη πρόταση για σχέδιο Περιφερειακής Στρατηγικής του Δημάρχου Κοζάνης καθώς ο Δήμος μας συναινεί με τις προτάσεις ως ενεργειακός Δήμος που βασίζεται αποκλειστικά στην αξιοποίηση των λιγνιτικών αποθεμάτων και έχει διαμορφώσει μια αναπτυξιακή πορεία με βάση αυτό. Η επίδραση της λιγνιτικής δραστηριότητας, τόσο στην βιομηχανία όσο και στην αγορά εργασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, είναι ξεκάθαρη, γεγονός που μας υποδεικνύει ως αναπόδραστη ανάγκη ότι όσο μεταβαίνουμε σε συνθήκες χαμηλής λιγνιτικής παραγωγής τόσο θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια στην κατεύθυνση της ποσοτικοποίησης και της τεκμηρίωσης των επιπτώσεων, με επιστημονικές μεθόδους και υπολογιστικές διαδικασίες ευρείας και κοινής αποδοχής.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί και να κατατεθεί μια Κοινή Στρατηγική για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ενεργειακών Δήμων, καθώς στους συγκεκριμένους Δήμους τα προβλήματα είναι κοινά.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγαλόπολης είναι πρόθυμη, στην κατεύθυνση της γρήγορης αντιμετώπισης των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας, και ιδίως αυτών που σχετίζονται με την λιγνιτική παραγωγή, και να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αλλά και να συνεργαστεί σε κάθε σχεδιασμό της Περιφερειακής ή της Κεντρικής εξουσίας επωφελή των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Παπαδόπουλος Διονύσιος

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο