ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                         Μεγαλόπολη, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

  Σε συνέχεια προηγούμενων επαφών του, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, συνοδεία του Αντιδημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μανιάτη, επισκέφθηκε το Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτή Ν. Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση,  ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Υπουργό, σχετικά με την πρόταση του Δήμου μας για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος ανοικτού τύπου (αγροτικής φυλακής) στη Μεγαλόπολη, τονίζοντας ότι κρίνεται επιβεβλημένη η υλοποίησή της, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εν όψει της μεταλιγνιτικής περιόδου.

 Ο κ. Δήμαρχος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, έπειτα και από το σημερινό (28 Δεκεμβρίου) δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο τονίζεται για άλλη μια φορά η πρόκριση της παραπάνω πρότασης από την Πολιτεία και η πρόθεσή της για τη γρήγορη δρομολόγηση του έργου, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

 Το έργο αυτό είναι σημαντικό για τον τόπο μας. Η βούληση της Πολιτείας είναι σαφής,  η συναίνεση της κοινωνίας είναι επιβεβαιωμένη και, ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή, σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία, εργάζεται με προσεκτικά βήματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Πρόσφατα (8 Δεκεμβρίου), κατόπιν αιτήματος του Δήμου μας, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας Νικολάου, συστάθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης Καταλληλότητας των προτεινόμενων εκτάσεων για την κατασκευή αγροτικής φυλακής στη Μεγαλόπολη, που αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο μας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωρά άμεσα στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας ίδρυσης αγροτικής φυλακής. Οι λοιπές μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, θα υποστηριχθούν και από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ), τον αποκλειστικό κατασκευαστικό φορέα του Δημοσίου, που δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια, στη μελέτη και κατασκευή σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Πιστεύουμε σθεναρά ότι θα επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, όπως ισχύει και για άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο