ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ / ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Τ.Κ. 22200, Μεγαλόπολη

Τηλ.: 2791027103

email: kentrokoinotitas@tripolis.gr

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα 

ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

με περιοχή ευθύνης την

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

       

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

     Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας του (Δ23/ΟΙΚ.14435-1135 /ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016).

     Το Κέντρο Κοινότητας και η Κινητή Μονάδα είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου ο πολίτης ενημερώνεται  για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, τις υπηρεσίες, τους  φορείς  και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε  μορφής, σε επίπεδο Δήμου Τρίπολης και των Έτερων Δήμων Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Γορτυνίας.

       Στο Δήμο Μεγαλόπολης λειτουργεί Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας όπου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής του Δήμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα  όπως ανεργία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

      Στόχος του Κέντρου Κοινότητας  είναι να συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

      Η Κινητή Μονάδα παρέχει ενημέρωση  και πληροφόρηση στους πολίτες για επιδόματα, παροχές και προγράμματα κοινωνικής προστασίας  συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς επίσης την παραπομπή και διασύνδεση  των πολιτών με άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης. Επιπρόσθετα, παρέχει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μετανάστες κ.α.). Τέλος, αναλαμβάνει την διοργάνωση δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που άπτονται της υγείας και της ψυχικής υγείας.

     Το  Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου  και λειτουργεί  βάσει μηνιαίου προγράμματος το οποίο θα αναρτάται στην ιστοσελίδα  του Δήμου. Ωράριο λειτουργίας 09.00 – 14.00 και ώρες εξυπηρέτησης κοινού 09.30 – 13.30.  Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλέφωνο 2791027103 , τις ημέρες που λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή και να κλείσουν το ραντεβού τους .

Τις υπόλοιπες ημέρες  ισχύουν τα σταθερά τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας  στην Τρίπολη: 2713610409   & 2713610412

Email επικοινωνίας:  kentrokoinotitas@tripolis.gr

                                                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                                                           

                                                                                    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Πρόγραμμα Απριλίου Κινητής Μονάδας

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο