Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την εφαρμογή του Μειωμένου Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την εφαρμογή του Μειωμένου Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος

Υπογράφηκε την Τρίτη 22 Μαΐου η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του Ειδικού Τιμολογίου Ηλεκτρικού Ρεύματος στον Δήμο Μεγαλόπολης και στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην ΚΥΑ προβλέπονται όλες οι επιμέρους ρυθμίσεις που είχαν περάσει στις αρχές του έτους στη Βουλή:

• Η μέση μείωση της τιμής στα νοικοκυριά με κατανάλωση έως 1.600 kwh, θα είναι της τάξης του 30%.

• Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εισοδηματικού κριτηρίου.

• Οι μειώσεις ισχύουν για όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο για την ΔΕΗ. • Εξασφαλίζεται η μονιμότητα της ρύθμισης. Ως νόμος του κράτους μόνο με νέο νόμο μπορεί να καταργηθεί.

• Οι μειώσεις ισχύουν και θα αποδοθούν αναδρομικά από 01/01/2018.

Ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων και επανέλαβε ότι πρόκειται για μια χρόνια υποχρέωση της Πολιτείας και πραγματικό δικαίωμα των Μεγαλοπολιτών το οποίο έστω και μετά από πολλά χρόνια υλοποιήθηκε. «Παραμένουμε πάντα διεκδικητικοί για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας», ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά.

Τέλος επεσήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει πολύ γρήγορα και η τελική διευθέτηση του αντίστοιχου Μειωμένου Τιμολογίου για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο