Δελτίο Τύπου για την διαδήλωση στο Υπουργείο ενέργειας στις 28-11-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ενέργειας του ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Πλήθος εργαζομένων και κατοίκων της Μεγαλόπολης και πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων του Δήμου Μεγαλόπολης και των Περιφερειών Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, διαδήλωσαν με συνθήματα κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ από την οδό Κατεχάκη έως την Μεσογείων έξω από το Υπουργείο.

Στις 15:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού με τον Υπουργό κ. Σταθάκη στο γραφείο του. Στην συνάντηση μετά από σύντομη ενημέρωση του Υπουργού, ο οποίος ενημέρωσε ότι η τελική λίστα των μονάδων θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες, όλοι (οι εκπρόσωποι ΓΕΝΟΠ, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως) επανέλαβαν την πάγια και απόλυτη θέση, όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και όλων των τοπικών κοινωνιών, ότι δεν θα επιτραπεί καμία ενέργεια πώλησης καμίας μονάδας. Ξεκαθαρίστηκε ότι κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι ο δρόμος οποιουδήποτε επίδοξου αγοραστή, τόσο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων όσο και μετά. Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού δεν άφησαν το περιθώριο για καμία περαιτέρω συζήτηση για όρους και προϋποθέσεις εφόσον ο Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την επόμενη βδομάδα.

Η επόμενη αγωνιστική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο συλλαλητήριο στην Φλώρινα και στις 6 Δεκεμβρίου στο συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη μετά τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Νικόλαου.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο