Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Ανοικτό και πάλι ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος

Επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος και πάλι το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, ανοιχτός στο κοινό, μετά από πολλά χρόνια

Μετά από την συνεργασία προσωπικά του Δημάρχου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και με την κα. Καραπαναγιώτου ξανάνοιξε μετά από πολλά χρόνια ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, το οποίο είναι πλέον και πάλι επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος. Ήδη στις 12/07/2015 επισκέφτηκε το χώρο ομάδα Κρητικών από το Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου (57 άτομα).

Τα ωράρια επίσκεψης καθορίζονται ως εξής, για μεμονωμένους ιδιώτες ή και γκρουπ επισκεπτών:

• Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 με 15:00

• Σαββατοκύριακο συγκεκριμένη ώρα μετά από συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο και βελτίωσαν και το χώρο του Θεάτρου, ο οποίος είναι πλέον επισκέψιμος. Συγχρόνως αποξηλώθηκε και αποσύρθηκε η μεγάλη μεταλλοκατασκευή, η οποία κάλυπτε από παλιότερες εργασίες το χώρο της ορχήστρας του Θεάτρου.

Οι εργασίες για την άμεση λειτουργικότητα του χώρου είναι το πρώτο βήμα προς τον μακροπρόθεσμό τελικό στόχο της αποκατάστασης μεγάλου τμήματος του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης παρακαλεί όλους τους επισκέπτες να προσέρχονται στο χώρο του θεάτρου και της Αρχαίας Αγοράς με την προσοχή που απαιτείται και τον προσήκοντα σεβασμό, γιατί είναι ευθύνη όλων μας ο χώρος να μείνει καθαρός και στην κατάσταση που απαιτούν οι συνθήκες επίσκεψης καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο