ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΝ EΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ
  1. Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ETBA ΒΙ.ΠΕ.
  2. Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 σε επίπεδο Π.Ε. Αρκαδίας

1.Στο Γραφείο Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου έγινε την Πέμπτη 04-06-2021 συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., με αντικείμενο συζήτησης τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση Λεύκτρο Μεγαλόπολης.

Στη συνάντηση μετείχε από την πλευρά του Δήμου και ο κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, από την πλευρά δε της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. μετείχε ο κ. Αθανάσιος Ψαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας και η κα Γεωργία Πανοπούλου, υπεύθυνη για το Συντονισμό Έργων της Εταιρείας.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες που απαιτούνται να ληφθούν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Λεύκτρο» Μεγαλόπολης, παράλληλα με τη διαδικασία που η Πολιτεία δρομολογεί, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) στη Μεγαλόπολη, στο οποίο προβλέπεται να ενταχθεί και η προτεινόμενη περιοχή στην υπόψη θέση, έκτασης 1.700 στρ., πλησίον της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

  1. Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 σε επίπεδο Π.Ε. Αρκαδίας

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου έγινε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Αρκαδίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου και τη συμμετοχή στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Ε.Π. Πελοποννήσου, με αντικείμενο το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 αναμένεται να είναι δικαιούχος πιστώσεων του διακριτού Τομεακού Προγράμματος, ενσωματωμένου στο ΕΣΠΑ 2021-2027, με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», λόγω της απολιγνιτοποίησης, γεγονός που επιτάσσει τη διασφάλιση συνέργειας με το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Πελοποννήσου 2021-2027, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης που αποτελεί ιδιαίτερη περιοχή στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Τόνισε την ανάγκη για αξιοποίηση μέρους των κονδυλίων της Τεχνικής Βοήθειας που περιλαμβάνεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου ώστε να είναι δυνατή η ωρίμανση και η υλοποίηση προτάσεων, δεδομένου ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης, όπως ισχύει σε πολλούς Δήμους, δεν έχει αυτή τη δυνατότητα με ίδια μέσα.

Πρότεινε δε ως μείζονες παρεμβάσεις που πρέπει να τύχουν της στήριξης του νέου ΠΕΠ Πελοποννήσου α) την κατασκευή του δρόμου Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία, β) την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης και γ) την εφαρμογή Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου Όρους και σειρά άλλων παρεμβάσεων που πρόκειται να προταθούν σε επόμενο στάδιο, όπως συζητήθηκε να γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο