2018: Eυρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

2018: Eυρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το 2018 θεσπίστηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα υλοποιηθεί με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό.

Βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ευρωπαϊκή παράδοση και τις ευρωπαϊκές ιστορικές αξίες και η ενίσχυση, και με αυτόν τον τρόπο, του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Αρχαιολογικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία αρχιτεκτονικής, έργα λαϊκής τέχνης, θα βρεθούν για πολλούς μήνες εντός του 2018 στο επίκεντρο δράσεων σε πολλούς διαφορετικούς ευρωπαϊκούς τόπους. Έτσι θα προαχθεί η αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης τόσο ως αυταξία όσο και ως βασικός παράγοντας για ανταλλαγές γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ ατόμων διαφορετικής εθνικότητας και κοινωνικού υπόβαθρου.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 έχει και ξεχωριστή σημασία για τον Δήμο Μεγαλόπολης, αφού μία από τις ενταχθείσες στο πρόγραμμα περιοχές από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι και ο ιστορικός οικισμός της Καρύταινας με τίτλο «ΚarytainaofΕurope». Το διήμερο 9 – 10 Ιουνίου 2018 θα λάβουν χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την συνεργασία Δήμου Μεγαλόπολης, Εφορείας Αρχαιοτήτων και τοπικών συλλόγων, εκδηλώσεις με βασικό στόχο την ανάδειξη του νεοτέρου πολιτιστικού αποθέματος της Καρύταινας.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο