1η Συνεδρίαση της Περιφερειακής / Εδαφικής Επιτροπής ΔΑΜ Πελοποννήσου – Μεγαλόπολης

Πραγματοποιήθηκε  εχθές  Δευτέρα 10 Ιουλίου η 1η συνεδρίαση  της Περιφερειακής / Εδαφικής Επιτροπής ΔΑΜ Πελοποννήσου – Μεγαλόπολης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν

  • Η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Περιφερειακής / Εδαφικής Επιτροπής ΔΑΜ (ΠΕΕ/ΔΑΜ)
  • Η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων – εξέλιξη και πορεία ενεργειών
  • Η ίδρυση του ΜΕΚΕΠΠ (Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού)
  • Η παραχώρηση εκτάσεων για εγκατάσταση Φ/Β πάρκου
  • Οι επικείμενες προσκλήσεις του Προγράμματος ΔΑΜ

Με την έναρξη της συνεδρίασης   αποφασίστηκε στο εξής οι συνεδριάσεις να γίνονται στην Μεγαλόπολη όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων της Μεγαλόπολης κ. Σακελλαριάδης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο.

Ο κύριος Σακελλαριάδης τόνισε  επιπλέον την δημιουργία παραρτήματος ΔΑΜ στην Μεγαλόπολη, προς ενημέρωση τόσο των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών (τοπικών και άλλων) προκειμένου να αξιοποιήσουν τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

Κοινά αποδεκτό από όλα τα μέλη έγινε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις δράσεις στα πλαίσια της απολιγνητοποίησης που αφορούν την Μεγαλόπολη και μάλιστα η ταυτόχρονη προώθηση και των 2 επιχειρηματικών πάρκων. Προς τούτο συζητήθηκαν προτάσεις και πιθανές λύσεις για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της Βιομηχανικής Ζώνης στην θέση Λεύκτρο.

Έγινε επίσης αναφορά  για την σπουδαιότητα της δημιουργίας του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού, στην Μεγαλόπολη, για το οποίο υπερθεμάτισε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κύριος Τρουπής.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο