Τέλος η ανησυχία για την αγέλη των αδέσποτων στην Μεγαλόπολη

Οι υπηρεσίες του Δήμου, με την αρωγή εθελοντών και τη συνδρομή της αστυνομίας, σήμερα 20 Απριλίου κατάφεραν να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τέσσερα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες ως αγέλη και δημιουργούσαν ανησυχία στους δημότες. Κάποια  από τα σκυλιά αυτά,  φορούσαν κολάρο και άλλα έφεραν σημάδια από κολάρο, απόδειξη πως δεν ήταν αδέσποτα. Ενα από τα περισυλλεχθέντα σκυλιά, παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του μετά από έντονες συστάσεις της δημοτικής και αστυνομικής αρχής σχετικά με τις υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτης του ζώου, ενώ θα του επιβληθούν και οι ανάλογες κυρώσεις.

Συνιστούμε στους δημότες-ιδιοκτήτες σκύλων να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Ν. 4830/2021 ως προς τη σήμανση, τη στείρωση των ζώων τους και κυρίως ως προς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε τα ζώα τους να βρίσκονται πάντα εντός της ιδιοκτησίας τους και να εξέρχονται για περίπατο πάντα με τη συνοδεία τους και βεβαίως με λουρί.

Επειδή, μετά  από εορταστικές περιόδους, έχει παρατηρηθεί να εντείνεται το φαινόμενο εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς, παρακαλούμε  όλους σας να μας μεταφέρετε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία τόσο για τους δημότες όσο και για τα εγκαταλελειμμένα ζώα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print

Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο