Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Tην Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ με επικεφαλής την Βουλευτή Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα. Πέτη Πέρκα. Στην συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ Αρκαδίας ο κ. Χρήστος Στάικος, ο κ. Θοδωρής Γεωργαντάς, ο κ. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος και η κα. Μαρία Κόντου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης.

 Η συζήτηση διήρκησε μία ώρα και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος εξέθεσε λεπτομερώς τα προβλήματα που προέκυψαν στον Δήμο μας από την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Ενημέρωσε την κα. Πέρκα για το λεπτομερές και άρτια δομημένο  σχέδιο με τις θέσεις του Δήμου που έχει σταλεί στο ΣΔΑΜ και για όλα τα άλλα έγγραφα και επιστολές που έχουν σταλεί σε όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με την απολιγνιτοποίηση.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε την κα. Πέρκα ότι έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διαφοροποίηση του Δήμου για το σχέδιο διάχυσης των κινήτρων και των κριτηρίων σε όμορες περιοχές.

Με βάση την παραπάνω συζήτηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ορισθεί εκ των προτέρων με απόλυτα νούμερα και ποσοστά η διαφορετική αντιμετώπιση των Δήμων που πλήττονται άμεσα και η διαφορά αυτή να είναι σημαντική και να αποδίδει το δίκαιο διαχωρισμό σε άμεσα και έμμεσα πληττόμενους Δήμους.

Εκ του Δήμου

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Μετάβαση στο περιεχόμενο